Novosti Projekti

JEDNIM KLIKOM DO CENTRA ZA PODRŠKU POVRATNICIMA

Uspješno realizovani projekti naša su viza za budućnost.

Iza Centra za podršku povratnicima u Unsko- sanskom kantonu već je nekoliko značajnih projekata, a o svemu što je naš vrijedni tim radio pisali su i mediji, kako domaći tako i u inostranstvu. Trudili smo se da sve što radimo, kroz Udruženje za podršku povratnicima bude dostupno javnosti, a tim putem nastavili smo i kada je Udruženje preraslo u Centar.

U nastavku donosimo retrospektivu nekih od ključnih aktivnosti koje smo realizovali u proteklom periodu.

O problemima migranstke krize koja je ponajviše pritisnula USK govorili smo za sve medije u BiH, ali i za ruske medije i “Frankfurtske vesti”.

U jeku pandemije virusa korona pokušali smo da budemo uz sugrađane kojima je pomoć bila najneophodnija. Dijelili smo pakete pomoći i na taj način pokušali dа im olakšamo svakodnevnicu.

Ponosni smo jer smo bili dio tradicionalne manifestacije “Prva kosa Grmeča” i pomogli u organizaciji iste. Sve one vrijednosti koje baštini ova manifestacija, očuvanje tradicije i narodnih običaja ovoga kraja koji se prenose s koljena na koljeno bili su i biće i jedan od naših zadataka. Na tome ćemo vrijedno raditi, dugujemo to precima, ali i svojim potomcima.

Iako je niz političkih prepreka stajao pred nama, nismo odustali i za jednu djevojčicu iz Petrovca obezbijedili smo insulinsku pumpu.

Ovo je samo prvi korak. Centar za podršku povratnicima ima krupne planove i nadamo se da ćemo na ostvarenju istih svi zajedno vrijedno raditi.

Pridružite nam se!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *