Novosti Projekti

POMOĆ POVRATNICIMA PRIORITET – KOMPANIJA M:TEL I CENTAR NA ISTOM ZADATKU

Podjelom paketa hrane i higijene, drva za ogrijev, te alata za obavljanje privrednih aktivnosti, kompanija “m:tel” je krajem protekle godine pružila veliku pomoć i podršku povratnicima u Bosanskom Petrovcu. Riječ je velikoj humanitarnoj akciji “Niste sami, imate prijatelje” koju je “m:tel” pokrenuo u cilju pomoći povratnicima u FBiH.

U okviru te akcije predstavnici “m:tela” boravili su dva puta u Bosanskom Petrovcu. Osluškujući potrebe povratnika u zapadnokrajiškim opštinama, predstavnici kompanije obezbijedili su za početak ono što je bilo najneophodnije kako bi povratnici prezimili ovu zimu. Drva, paketi sa hranom i higijenom, te motorna testera otišli su u prave ruke.

Tokom posjete ovoj povratničkoj opštini ozvaničena je i saradnja između te društveno odgovorne kompanije i Centra za podršku povratnicima u Unsko – sanskom kantonu. Osnovne troškove Centra u ovoj godini pokriće “m:tel” grantom u iznosu od 5.000 maraka. Izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije Milosav Parezanović rekao je da ova kompanija nije slučajno baš Centru za podršku povratnicima dodjelila grant potreban za njegovo funkcionisanje – “Ovaj Centar ima za cilj podršku povratnicima, što je i naš humanitarni cilj i zadatak, da ovi ljudi znaju da uvek da nisu sami i da u kompaniji “m:tel” imaju iskrenog prijatelja.” – istakao je Parezanović, poručivši da, kako i priliči pravim prijateljima, ovo neće biti jedina podrška ovom kraju.

Direktor Centra Nemanja Davidović zahvalio je kompaniji “m:tel” na podršci i pomoći. – Mjesec dana nakon razgovora sa predstavnicima “m:tela” o našim potrebama i poteškoćama sa kojima se suočavaju povratnici, oni su došli i donijeli konkretnu pomoć. Uvjeren sam da ćemo i u ovoj godini moći računati na njihovu podršku, jer su nam pokazali da imamo prijatelje – poručio je Davidović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *