Novosti Projekti

ZA EKONOMSKO OSNAŽIVANJE OBEZBIJEĐENO OKO 100.000 KM

Jačanje poljoprivredne proizvodnje na kojoj se u velikoj mjeri zasniva opstanak velikog broja povratničkih domaćinstava u Bosanskom Petrovcu jedan je od ciljeva Centra za podršku povratnicima u Unsko-sanski kanton, a to je prepoznala i Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije koja će sa nešto više od šest miliona dinara podržati nabavku visoko steonih junica.


Među stotinama kvalitetnih projekata iz BiH, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Albanije, projekatu Centra za podršku povratnicima odobren je najveći iznos, 6,16 miliona dinara (oko 100.000 maraka) za nabavku 35 steonih junica.


Ugovor o sufinansiranju projekta danas su u Beogradu potpisali direktor Centra Nemanja Davidović i vršilac dužnosti direktora Uprave Arno Gujon.


Davidović je zahvalio Gujonu, ministru spoljnih poslova Srbije Nikoli Selakoviću i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću ističući da podrškom poljoprivrednicima pokazuju da Srbija misli na povratnike u FBiH.Sredstva su namijenjena za razvoj stočarstva i ovo je drugo najveće ulaganje Srbije u Unsko-sanski kanton i Bosanski Petrovac – poručio je Davidović.


Gujon je istakao da je ideja o ovome nastala poslije njegove posjete u aprilu krajevima u FBiH. – Srbi iz FBiH su vredni ljudi koji zaslužuju podršku Srbije. Suština je u tome da im kroz ove projekte pomognemo da razviju samoodrživu poljoprivrednu proizvodnju – objasnio je Gujon na konferenciji za novinare u Beogradu i najavio da će uskoro obići Bosanski Petrovac, ali i Posavinu i Grahovo sa čijim je predstavnicima takođe danas potpisao ugovore o sufinansiranju projekata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *